Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Asparges

Asparges er en ægte forårsbebuder. Sæsonen i Provence er lang, den starter midt i marts til slutningen af juni. Som i Danmark har vi både de grønne og ikke mindst de tykke hvide, som er dyrket i "skygge", dækket af jord, så de holder sig hvide, men vi har også de violette, som er kraftigere smagende ligesom de ultratynde vilde grønne asparges, der plukkes i bjergene omkring os.

For en aspargeselsker er det svært at vælge en opskrift, de smager godt i omelet, i en vinaigrette, med en smørklat, med lidt fin olivenolie og parmesanflager, stuvede i lidt hønsefond, i gratin'er, i supper og i risotto eller med en tynd mayonnaise. Mor Ditte's tarteletter med høns og asparges var også gode. Men er aspargesene tykke og hvide, er det ultimative en sauce hollandaise, så tyk at den har den rigtige GONG-GONG lyd. Det er vigtigt at skrælle de hvide asparges ordentligt, der skal mere af end man tror, en trævlet asparges er ikke sjov. Et godt tip er at bruge en venstrehåndsskræller, hvis man er højrehåndet og omvendt, hvis man er venstrehåndet. Læg aspargesen ned på bordet, så den ikke knækker og skræl væk fra dig selv.

De koges i 8-12 min. i vand med salat og lidt sukker. Prøv at tage en op og test om den er blød, men stadig fast. Hæld vandet fra og hold dem varme i et klæde.

Beregn 3-5 per person alt efter størrelse.