Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Baekofa eller baeckaoffa

Baekeofa eller Baeckaoffa, kært barn har mange navne, er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med kartofler og diverse grøntsager, som kan serveres med en god salat på mache (feldsalat) eller frisée med godt brød og et herligt glas Tokay – Pinot Gris, med typisk fed aroma.

8-10 personer

500 g nakkekam
500 g lammebov
500 g okseskank eller klump
2 grisetær og 1 grisehale, alternativt 1 oksehale

Marinade
1 fl. Sylvaner eller Riesling
1 fed hvidløg, knust
1 snittet løg
1 kvist timian
1 laurbærblad
salt og peber

  1. Skær kødet i stykker af ca. 50 g og mariner det natten over i marinaden.

Garniture
3 store løg
3 porrer (det hvide)
1 stang selleri
2 gulerødder
1 bouquet garni
salt
2 kg kartofler

  1. Skær løg, porrer, selleri og gulerødder i pæne skiver. Skær kartoflerne i store skiver og salt dem.
  2. Lad marinaden dryppe af kødet. Gem marinaden.
  3. I en speciel lercocotte eller en stegegryde med tætsluttende låg lægges et lag af kartofler, løg, porrer, selleri og gulerødder. Så kødet i et lag med bouquet garni og slut så med et lag løg, porrer, selleri, gulerødder og kartofler. Tilsæt marinaden i ca. 1/4’s højde.
  4. Luk låget med en dej af mel, vand og olie. Stil det i en forvarmet ovn på 160° i ca. 2 1/2 time.

Server i cocotten, bryd låget med dejen ved bordet, duften er fantastisk. Kan raffineres med lidt foie gras og trøffel i sidste øjeblik.