|
Klik her for flere opskrifter
Baekofa eller baeckaoffa
Baekeofa eller Baeckaoffa, kært barn har mange navne, er en alsacisk ragout på fem slags kød, marineret i vin, med
kartofler og diverse grøntsager, som kan serveres med en god salat på mache (feldsalat) eller frisée med godt brød og et
herligt glas Tokay – Pinot Gris, med typisk fed aroma.
8-10 personer
500 g nakkekam
500 g lammebov
500 g okseskank eller klump
2 grisetær og 1 grisehale, alternativt 1 oksehale
Marinade
1 fl. Sylvaner eller Riesling
1 fed hvidløg, knust
1 snittet løg
1 kvist timian
1 laurbærblad
salt og peber
- Skær kødet i stykker af ca. 50 g og mariner det natten over i marinaden.
Garniture
3 store løg
3 porrer (det hvide)
1 stang selleri
2 gulerødder
1 bouquet garni
salt
2 kg kartofler
- Skær løg, porrer, selleri og gulerødder i pæne skiver. Skær kartoflerne i store skiver og salt dem.
- Lad marinaden dryppe af kødet. Gem marinaden.
- I en speciel lercocotte eller en stegegryde med tætsluttende låg lægges et lag af kartofler, løg, porrer,
selleri og gulerødder. Så kødet i et lag med bouquet garni og slut så med et lag løg, porrer, selleri,
gulerødder og kartofler. Tilsæt marinaden i ca. 1/4’s højde.
- Luk låget med en dej af mel, vand og olie. Stil det i en forvarmet ovn på 160° i ca. 2 1/2 time.
Server i cocotten, bryd låget med dejen ved bordet, duften er fantastisk. Kan raffineres med lidt foie
gras og trøffel i sidste øjeblik.
|