|
Klik her for flere opskrifter
Braiseret svinefilet med æbler og løg
8 personer
1,6 kg svinefilet
4 æbler
4 store løg
olivenolie
hvidvin
timian
salt og peber
Til braisering
1 æble
1 stort løg
1 lille stk. selleristilk
4 fed hvidløg
timian og rosmarin
1/2 liter hvidvin
salt og peber
vand
olivenolie
smør,
evt. citronsaft
- Svinefileten gnides med olivenolie, krydres med salt og peber. Gulerod, æble, løg, selleristilk i tern, samt persillestilk og hvidløg kommes omkring stegen i en dyb bradepande. Dryp med olivenolie. Stil den i ovnen ved 220°C, når steg og urter har taget farve, tilsættes hvidvin, timian og rosmarin. Skru ovnen ned til 170-180°C. Stegen skal i alt have mellem 45-55 min. alt efter størrelse. Hvis den er ved at gå tør for væde, tilsæt vand, evt. lidt mere vin.
- Når stegen er færdig, tages den ud og væden sies fra. Denne koges ind og piskes med lidt koldt smør. Smag til. Hold stegen varm.
- I mellemtiden til garniture: Løg i grove stykker sauteres i olie, groft skårne æbler tilsættes. Når de har fået farve tilsættes lidt hvidvin og de koges til de er bløde. Smag til med salt og peber.
|