Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Fois gras terrine

Denne opskrift på foie gras terrine er nem og god, og der er en god udnyttelse af leveren. hemmeligheden er en tilberedningstemperaturen, leveren må ikke smide for meget fedt, kun lige dækkes så meget at den konserverer. Server den med ristet brød, og skal der være fest, med lidt høvlet frisk trøffel. Ellers anret en pæn skive med lidt stegt æble, eller kompot af tørret frugt som sveske, abrikos og figen.

10-12 personer
500-600 g ande foie gras ( 1 lever )
9 g salt
1 g sort peber fra mølle
lidt sukker
3 cl armagnac eller madeira

  1. Leveren deles i mindre stykker, årestammer, nerver, fedt, blod og evt. urenheder fjernes. Det er et arbejde der skal gå hurtigt, da leveren smelter mellem fingrene, sørg for at leveren er iskold, når der begyndes.
  2. Bland leverstykkerne med salt, peber, sukker og madeira og pres dem i en porcelænsform, der rummer godt 1/2 l. Dæk med film, helt ned over leveren, da den ellers ilter. Stil i køleskab i 12 timer.
  3. Forvarm ovnen til 150°C. Stil terrinen i håndvarmt vandbad i ovnen, sluk ovnen og bag terrinen i 30 min. med låg. Når den er færdig, er den dækket af et tyndt lag smeltet fedt. Stil den i køleskabet og lad den hvile i mindst 2 dage. Kan holde sig i små 14 dage under fedtlaget.

Når der er taget hul på den, holder den sig en hel uge i køleskabet, pakket godt ind i film. Kan fryses, men bliver ikke bedre af det.