Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Gravad laks med appelsin

8-10 personer

1 fersk lakseside på ca. 1,5 kg
ca. 100 g salt (helst flor de sel - salter ikke helt så hårdt og er ikke bitter)
ca. 25 g sukker
sort peber fra mølle
reven appelsinskal af 2 appelsiner
1 stort bdt. kørvel, groft skåret
1 stort bdt. dild, groft skåret
3 cl. Grand Marnier

  1. Renskåren laks med skind og uden ben, krydres med salt, sukker, peber og appelsinskal. Gnid det godt ind. Fisken dækkes med de groft skårne krydderurter, som er omhyggeligt skyllede.
  2. Den marinerer med Grand Marnier i 2 døgn i køleskabet i et fad under ikke for tæt sluttende film.

Dressing
3 spsk. Dijon sennep
6 spsk. brun farin eller cassonade
2 spsk. fed creme fraiche, min. 38 procent
citronsaft, salt og peber
1 bdt. fintskåret dild

  1. Sennep og sukker koges sammen, røres med creme fraiche, smages til med citronsaft, salt og peber. Vend dilden i.

Skrab dild og kørvel af laksen og skær den i tynde skiver. Kan anrettes på tallerken eller fad med dressing og fintskåret dild. Smager godt med groft brød eller nypillede aspargeskartofler.