|
Klik her for flere opskrifter
Gravad laks med appelsin
8-10 personer
1 fersk lakseside på ca. 1,5 kg
ca. 100 g salt (helst flor de sel - salter ikke helt så hårdt og er ikke bitter)
ca. 25 g sukker
sort peber fra mølle
reven appelsinskal af 2 appelsiner
1 stort bdt. kørvel, groft skåret
1 stort bdt. dild, groft skåret
3 cl. Grand Marnier
- Renskåren laks med skind og uden ben, krydres med salt, sukker, peber og appelsinskal. Gnid det godt ind.
Fisken dækkes med de groft skårne krydderurter, som er omhyggeligt skyllede.
- Den marinerer med Grand Marnier i 2 døgn i køleskabet i et fad under ikke for tæt sluttende film.
Dressing
3 spsk. Dijon sennep
6 spsk. brun farin eller cassonade
2 spsk. fed creme fraiche, min. 38 procent
citronsaft, salt og peber
1 bdt. fintskåret dild
- Sennep og sukker koges sammen, røres med creme fraiche, smages til med citronsaft, salt og peber. Vend dilden i.
Skrab dild og kørvel af laksen og skær den i tynde skiver.
Kan anrettes på tallerken eller fad med dressing og fintskåret dild.
Smager godt med groft brød eller nypillede aspargeskartofler.
|