Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Grønne linser med pølse

Linser er både sunde, nærende og billig kost. Der findes forskellige varianter på markedet; en orange, en lys gul, en sart grøn og så de små brungrønne fra Puy, hvor klima og jordbund giver optimale dyrkningsbetingelser for denne type linser, og de har da også deres egen A.O.C. De er ikke længere blot fattigmands kost, men har fundet vejen til det mere forædlede køkken. De serveres varme som garniture til f.eks. sprængt gris, and og vildt, i supper, puréer, kolde og i salater. Hos Troisgros - trestjernet restaurant i Roanne - fik vi dem i en let karrycreme til stegt havtaske.

ca. 6 personer

ca. 1 1/2 - 2 kg pølse - f. eks. medister
500 g små grønne linser fra Puy
4-5 skalotteløg - finthakket
4-5 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g bacon uden svær i tern eller tynde stave
ca. 10 persillestilke fintsnittet
1 laurbærblad
2 flotte porrer i skiver
2-3 flotte gulerødder i skiver
2-3 stænger af bladselleri i skiver
3 mellemstore kartofler i tern
lidt blade af timian
lidt hele sorte peberkorn
1 bdt. frisk hakket persille til pynt

  1. Skyl linserne i koldt vand eller giv dem et opkog og skyl dem i koldt vand, så alle urenheder fjernes.
  2. I en stor gryde sauteres skalotteløg og hvidløg i lidt olivenolie, må ikke tage farve, dernæst tilsættes baconstykkerne, og de svitses let af.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og dæk godt med vand. Kog ved svag varme under låg i ca. 3/4 time, skum af nu og da, pas på det ikke koger tørt, i så fald tilsæt mere vand undervejs.

Serveres rygende varm på et stort fad med persilledrys og et strejf af oliveolie på toppen. En rigtig efterårsret efter en tur i skoven eller til en god jagtfrokost.