|
Klik her for flere opskrifter
Æblekage
8-10 personer
5 madæbler
300 g sukker
160 g usaltet smør
lidt kanel
50 g mandelsplinter
3 æg
160 g mel
1 dl fløde
60 g rosiner
5 cl calvados
- Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i kvarter.
- Placér æblerne i et gratinfad, drys dem med 50 g sukker og lidt kanel, dæk med 80 g smør skåret i små stykker. Steges i en varm ovn, 180-200°C, i ca. 20 min, vendes nu og da.
- Smør en springform og drys den med mandelsplinter.
- Læg de bagte æblestykker i bunden.
- Pisk de 3 æg med 200 g sukker, tilsæt 1 dl. fløde og 60 g smeltet smør, tilsæt mel og rosiner. Hæld dejen over æblerne.
- Bages ved 180° i ca. 25 min.
- Imens koges en sirup på de 50 g sukker og 3 spsk. vand, træk den af ilden og tilsæt calvadosen.
- Kagen tages ud af formen, vendes og pensles med siruppen.
Kagen smager godt med vanilleis, engelsk creme, flødeskum eller creme fraiche. Server den varm eller lunken.
|