|
Ugeprogram
I foråret 2024 byder vi velkommen fra uge 13 og i de ulige uger til og med ca. uge 23.
I efteråret 2024 starter vi op i uge 36 og afholder kurser i de lige uger til og med uge 42, evt. flere uger.
Året rundt udlejes vores lejligheder, hvis man har lyst til at holde ferie i Tourrettes sur Loup.
Giv os et ring eller send en e-mail for flere oplysninger.
Undervisningen vil omfatte både gæstemad og dagligmad (de små fif for at få et godt resultat).
Der vil blive lejlighed til at diskutere menusammensætning, et middagsforløb, vinvalg o.s.v. Menuerne vil være baseret på et bredt udvalg af årstidens friske råvarer.
Ugeprogrammet for menuerne er bygget op på en sådan måde, at vi temamæssigt
vil forsøge at komme vidt omkring i kogekunstens grundprincipper, med hovedvægten på fransk og italiensk køkken.
Vi håber, at vi gennem vores arbejde i køkkenet, besøg på markeder, daglige diskussioner m.m. vil kunne give vore deltagere i køkkenskolen et sæt arbejdsmetoder, som kan bruges i den daglige madlavning.
Da vi er så få deltagere på kurset, tilgodeses både glade amatører og professionelle.
Siden 1993 har vi afholdt kurser, og som par mener vi at vi har opnået en god erfaring i at give
så megen undervisning som muligt i løbet af de dage vi har sammen, godt støttet af
vores unge hjælpere, der klarer opvask, borddækning og sørger for at "Kilden i Provence" ikke
løber tør m.m., så vi udover det lærerige også har tid til at nyde livet og hygge os i Provence.
Som unge Christian altmulighjælper sagde:
"Det er en underlig skole, folk kommer før tiden og går ikke hjem til tiden".
Et detaljeret forslag til ugeprogram kan ses her.
Emner vi vil forsøge at berøre:
- Grundfonde.
- Saucer, varme og kolde.
- Dressinger.
- Supper.
- Kolde og varme forretter.
- Udskæring.
- Tilberedningsmetoder.
- Hvilke fisk egner sig til hvad.
- Hovedretter på fjerkræ, vildt i sæsonen, lam, okse og kalvekød, herunder bred orientering om klargøring af emnet før stegning, stegemetoder.
- Tilberedning af garniture og hjælp til at vælge den rigtige garniture, så retten er en helhed.
- Menusammensætning.
- Oste.
- Eksempler på grundopskrifter til desserter.
- Middelhavskost.
- Mad og heldbred.
|