|
Opskrifter
Sker der noget på 30 år? Ja!
Vores mad har ændret sig siden vi for 30 år
siden åbnede restaurant Gammel Aabyhøj, et sted vi stadig er lidt stolte af og
ikke mindst på grund af medlemsskab af både Tradition & Qualité og Relais
& Chateaux som Relais Gourmand. Vore krav til køkken og omgivelser m.m. er
stadig de samme, men i en hjemlig afslappet atmosfære. Råvarerne skal være af
topkvalitet, kærligheden til enkel, ærlig, velsmagende mad og modstanden mod
overgjort kunstlet, forloren mad er intakt.
For 30 år siden var inspirationskilden helt
klart det franske køkken, nu er det mere og mere et middelhavsinspireret med
vægt på grøntsager, olivenolie, salat og frugt, der gør, at maden og livet
bliver sundere og "lettere".
Harmonien mellem en topolivenolie, lidt god
fisk, kød, grøntsager, krydderurter, det grove landbrød, lidt af den gode vin,
den provencalske natur, solen, duftene, madtraditionerne og bordets samvær er
vel hvad hjertet begærer, hvis det da ikke skulle være en ny Porsche.
Her er nogle af opskrifterne fra vores køkken i Tourrettes.
Andebryst med hindbærsauce og rosmarinæbler
Andeparmentier og vinvalg
Andesalat og vinvalg
Artiskokker a la barigoule
Asparges
Aspargestærte
Baekofa eller baeckaoffa
Braiseret svinefilet med æbler og løg
Brandade med provencalsk kryddersauce
Citronkage
Casse-croute
Fois gras terrine
Juleand med orangesauce og fransk rødkål
Juleand med sauce på creme de cassis og vores rødkål
Gravad laks med appelsin
Grønne linser med pølse
Kartoffelpizza
Kartoffelsalat
Navarin af lam
Nytårsfest på tallerkenen
Salat med fennikel og appelsin
Sauce Hollandaise
Sneæg
Sorbet og granité
Svinecarré med vintergarniture og orangesauce
Soupe de potiron
Tartine
Trøfler, æbletærte og trøffelis
Varme østers med kørvelsmør
Æblekage
Ølmarineret laks
Tilbehør til f.eks. røget laks
Copyright (c) Arne Fusager Rasmussen og Birthe Sandager, 2023.
|