Introduktion
Om "La Ferrage"
Køkkenet
Vores baggrund
Ugeprogram
Kogebøgerne
Opskrifter
Betingelser
Overnatning
Find vej
Kontakt os

Klik her for flere opskrifter

Kartoffelpizza

4-6 personer som hovedret - 10 personer som garniture

6 mellem store kartofler
6 store tomater eller 2 dåser flåede tomater
3-4 fed hvidløg, finthakket
1-2 løg, finthakket
lidt timiankviste
2 mozzarella oste a ca. 150 g
olivenolie
salt og peber
1 bdt. basilikum eller persille

  1. Kartoflerne koges godt møre, som til kartoffelmos, moses og smages til med salt og peber, og ca. 5-6 spsk. olivenolie vendes i.
  2. Flå tomaterne, hvilket gøres lettest ved at give dem et lille kryds i toppen og fjerne stilken. Dyp dem i kogende vand ca. 2 min., indtil man ser skindet slipper let i toppen og i bunden. Køl af i koldt vand.
  3. Tøm tomaterne for kerner og alt det våde, hak det rene kød i fine stykker.
  4. Lun lidt olivenolie i en gryde, svits løg og hvidløg til de bliver blanke, tilsæt tomater og timian, kog ind til saucekonsistens uden låg i ca. 1/2-3/4 time. Smag til med salt og peber fra mølle.
  5. Smør en tærteform med olivenolie, dæk bunden med et ca. 2 cm tykt lag kartoffelmos, skær mozzarellaen i skiver og læg dem ud over kartoflerne i en vifte, hæld tomatsaucen over det hele i et tyndt lag.
  6. Tærten bages i en forvarmet ovn ved ca. 200°C i ca. 20 min, tærten er færdig, når ost og tomater er smeltet let sammen. Drysses med friskhakkede krydderurter.

Tærten kan varieres ved at blande skinke eller ansjoser i, brug den som garniture til et stykke stegt kød eller som en frokostret med en grøn salat, kan også laves i små portionsforme.