|
Klik her for flere opskrifter
Sorbet og granité
Provences milde klima begunstiger os med et
kæmpe udvalg af frugter, som har fået lov til at modne i solen med en
anderledes intens smag end, hvis den har været transporteret langvejs.
Fyld kurven med de første jordbær, kirsebær,
meloner, figner, abrikoser, ferskner m.m. og lad det være dessert eller lav en
god forfriskende sorbet. Intet er nemmere.
Tag f.eks en fuldmoden melon, blend kødet,
smag det til med lidt citronsaft, florsukker, evt. en smule
Muscat-de-Baumes-de-Venise og frys det i en sorbetière (ismaskine).
Brug andre frugter, purer dem rå, eller som
æbler og pærer, kog dem i en mild sukkerlage måske med lidt vanilje. Køl af,
blend, smag til og frys i sorbetière. Et forfriskende alternativ er en granité,
hvor frugtpureen hældes i et stålfad eller skål, sættes i fryseren, og når den
er stiv skrabes i den med en gaffel, gerne af flere omgange, så der dannes
iskrystaller. Et raffinement til en hjemmelavet frugtdessert er at hælde en
anelse rosen, viol, orange m.m. sirup i pureen eller over isen. Hos Florian –
confiseriet beliggende i Pont de Loup findes et fantastisk udvalg. Et spændende
sted at besøge for børn og voksne med en sød tand. Det er ikke billigt, men
hvorfor ikke lidt men godt.
|